Hej och välkommen till Stall Killigrews ponnyridskola. Vi tycker att det är jätteroligt att just du vill börja rida hos oss. Ridskolans ponnysar står i stall A och svarta stallet, i stall A’s sadelkammare finns en svart pärm med ridlistor. Där står det vilken ponny du ska rida, oftast rider du samma ponny fyra gånger. Detta är för att du ska hinna lära känna ponnyn då de precis som oss människor är väldigt olika. I sadelkammaren finns det även hjälm och väst man kan låna, hos oss är det krav på att alla under 18 år rider med en godkänd säkerhetsväst. Vi rekommenderar att du som rider har en sko/stövel med klack och bekväma byxor samt en långärmad tröja utan huva. 
När du gör i ordning ponnysarna är det viktigt att du har hjälm på sig. För att du ska hinna göra i ordning ponnyn innan lektion rekommenderar vi att du kommer 20 min innan lektionsstart. Varje ridgrupp har en stallsyssla att utföra, ni bestämmer gemensamt om ni vill utföra den före eller efter ridlektionen. Stallsysslorna är en viktig del av utbildningen då du får grundläggande kunskap av hästens skötsel. Vilken stallsyssla just din grupp har kommer er ridlärare att berätta för er, det kommer även att stå på tavlan inne i Stall A’s sadelkammare. 
Alla Stall Killigrews elever har en olycksfallsförsäkring. Viktigt att tänka på är att avramlingar är en del av sporten och de flesta gånger går det bra. Vi ber därför föräldrar och anhöriga på läktaren att hålla sig lugna ifall någon ryttare skulle ramla av. Detta för att inte skrämma ponnysarna som finns på ridbanan eller i manegen. 
Stall Killigrew har ett nära samarbete med Näsets ryttarsällskap som är en ridförening knuten till Svenska ridsportsförbundet. De anordnar roliga aktiviteter för sina medlemmar som ex. Halloweenkväll och Julshow. Vill man bli medlem i NRS hänvisar vi till deras hemsida för mer info www.nasetsrs.se 
Information gällande aktiviteter på ridskolan finner ni på vår hemsida www.stallkilligrew.com och på vår Facebook sida. 
Vi ser fram emot en rolig och lärorik termin. 
MvH Maggan & Beccis